вторник, 6 април 2010 г.

Я пак...



Какво означава да започнеш отначало?
Ново начало...Пълен bullshit! Можеш да започнеш от някъде, да довършиш започнатото, да зарежеш нещо завинаги или да отидеш на друго място,но НИКОГА не може да се започне съвсем отначало.

Хората постоянно се озовават на един и същи кръстопът - моментът,когато имат достатъчно и все още са себе си. Този кръстопът се разделя на няколко подкатегории, където заместваш 'достатъчно' с 'прекалено' и себе си с ' друг човек'...Но в общи линии винаги трябва да решаваме дали това , което имаме е това, което искаме и дали това , което сме е това, което трябва да бъдем. И именно тези решения пораждат новите начала.

Какво? Ще напуснеш работа и ще дезертираш на остров Мавриций, ще се возиш на сламенен сал , ще 'работиш' върху себе си и ще казваш , че си започнал отначало?
Ще зарежеш гаджето, ще ебеш майката на лицемерите, ще се посветиш на ново занимание и ще твърдиш , че си помъдрял?

Всичко, което се опитваме да започнем на чисто в живота ни, е белязано от хиляди изживени моменти, милиони сълзи, депресиращи неуспехи и еуфорични победи. Личността,която поставя ново начало нямаше да е тази , която е, ако няма житейски опит. В този смисъл няма как да избягаш от себе си, от миналото си и от десетките
'нови начала ' преди това...Защото вече сме променени...

Няма смисъл да бягаме от нещата, които не ни харесват, защото life is a perfect circle и рано или късно попадаме на точно това, от което сме се крили.
Естествено, че можем винаги да променяме това, което искаме и най-вече себе си. Къде успешно, къде не толкова...Но всичко това независимо как го наричаме е най-истинското, болезнено, кално и трудно вървене по пътя на живота, който никога и никъде не спира, за да го започваме отначало.

Няма ново начало- има осъзнаване къде точно се намираш. Тогава пътят е най-ясен, светлината най-прекрасна, а ти... по-жив от всякога!

5 коментара:

  1. БЕЗКРАЙНО СЪМ ЩАСТЛИВА, КОГАТО НЯКОЙ ПРОЧЕТЕ ДУШАТА МИ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е ТЪРСИЛ МЕН ИЛИ СЕБЕ СИ! ТАНЦУВАМЕ ЕДИН И СЪЩИ ТАНЦ, НО НЯКОИ СТАВАТ ВИРТУОЗИ! ДА БЪДЕМ ОТ ТЯХ! КАЛИНА

    ОтговорИзтриване
  2. Да бъдем, Калинке...Нека! Целувам те!

    ОтговорИзтриване
  3. jooo... okepazi mi novoto jiteisko kredo! :D ama nali sum si tele, 6te si vqrvam v kakvoto si iskam... malko e sofistko, no neka ima moq i tvoq istina! ;) i vse pak, kakto vinagi - 4udesno napisano i mnogo priqtno za 4etene! :*

    ОтговорИзтриване
  4. прекрасно...силно и много мое... благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  5. Много съм щастлива, че го усещаш по този начин!:) И аз ти благодаря!

    ОтговорИзтриване