вторник, 1 юни 2010 г.

SOAP BUBBLES



Събудих се с една прекрасна идея!
Или може би не идея, просто взех решение. Че от днес всичко ще се промени.

Нищо и никога в живота не е вечно-нито лошото, нито хубавото. И затова е добре да помним по малко и от двете.

Събуди ме едно телефонно обаждане. Изпълнено с ентусиазъм, което ме подсети, че хубавите идеи не тряба да си остават в главата, а трябва да излизат наяве.

От днес всичко ще се промени. Знам го.

Съдбата е парабoла, спирала, кривообразна линия нагоре и надолу и всичко се състои в това да улавяме правилния момент и да взимаме всичко от него.

Това го учим с годините и се опитваме да го владеем до съвършенство.

Докато не осъзнаем, че всъщност най-добре сме го можели, когато сме били деца. Да оценяваме слънцето, игрите, приятелите, чудесата на малките приключения, усмивката на родителите ни и вечността в сапунените балончета.

Толкова крехки и толкова перфектни. Само , ако имаш една секунда да спреш да мислиш за всичко останало и да ги видиш...Защото след миг вече ще са се разтворили в безкрая. И времето е минало. И сме големи. И сърдити

Днес се събудих изпълнена с надежда и усмивка, не само защото е първи юни, а защото 'малката ' в мен първа отвори очи и видя колко е прекрасен света, въпреки че беше облачно.

Защо по-често тя не се буди преди мен?

1 коментар:

  1. Пожелавам ти промяната! Хубаво нещо е:) А "малката" не се буди по-често, за да те предпази от шизофрения:) Шегувам се, надявам се да не се жегнеш - както винаги написаното е страхотно и докосва по страхотен начин. Браво:)

    ОтговорИзтриване