петък, 28 декември 2012 г.

НА ЧИСТО




Обичам да мисля за нови начала. Харесва ми концепцията да започнеш  на чисто , да ти е чисто и  това да  те пречиства. Заливите на "утре", бреговете на "какво искам да стане" и назъбените скали на успеха да задържиш щастието за няколко мига повече.  До този остров се стига без лодка.

Но май нови начала не съществуват. Всъщност правиш това,  за което през цялото време си бил готов.Не можеш да започнеш на чисто, защото в теб живее светът и неговото знание. Можеш само да действаш.

Винаги по това време на годината отивам до Острова.  Хвърлям съзнанието си смело напред в бъдещето , без страх и без съмнения.

Сега  обаче си мисля за Коко. Който "мачка селяните и лошите по всички параграфи, без компромиси", който не понасяше простотията и глупостта и  който присъстваше на този свят с толкова цветове, светлина, духовитост,ум  и качества, че селяните и лошите му завиждаха.

Да преминеш през света като фойерверк и да оставиш следи не е лесно начинание. Нито е начало, нито е край. Това е нещо, което душата ти прави, защото й е писано.

Не знаех, че някой присъствал в живота ми толкова малко, всъщност е присъствал достатъчно. И съм щастлива, че си се "изпречкахме" на пътя, че знам какви неуместни вицове ще разказва пътувайки към следващия си живот и че ме кара да мисля за новите начала и безсмислията по един съвсем стар, но смислен начин.

Защото духовност е да погледнеш храбро  в бездната и да не потрепериш нито за миг, когато разбереш, че и тя наднича в теб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар